300 g hovězího masa, 200 g červené řepy, 200 g hlávkového zelí, 250 g oloupaných brambor, 1 mrkev, 1 petržel nebo kousek celeru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 50 g slaniny, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce světlé jíšky, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, sůl, 1 bobkový list, 3 – 4 celé pepře, zelená petrželka
Maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky sádla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak, ocet a dusíme tak, jako při přípravě boršče moskevského. Rovněž tak připravíme a podusíme zeleninu a cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené zelí a brambory spolu s vývarem, bobkovým listem, pepřem, solí a cukrem a vaříme s jíškou asi 20 minut. (Pozor, aby se nerozvařily brambory). Před dokončením přidáme na kousky nakrájené maso, dušenou řepu a na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou na pánvičce s utřeným česnekem. Kysanou smetanu a sekanou petrželovou nať vkládáme přímo na talíř.