Ucha rybářská

600 g očištěné ryby, 40 g másla, 1,5 l vývaru, 3 – 4 brambory, 1 cibule, ½ petržele, 1 mrkev, 1 bobkový list, 4 celé pepře, ½ citronu, 1 lžíce sekaného kopru, sůl

    Očištěnou a vykostěnou rybu krátce spaříme ve vroucí vodě, opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky. Nastrouhanou mrkev a petržel osmahneme na másle s drobně nakrájenou cibulí, zalijeme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme oloupané brambory, nakrájené na malé kostičky, sůl, pepř, bobkový list a vaříme asi 10 minut, pak vložíme nakrájenou rybu do polévky a vaříme dalších 10 – 15 minut hotovou polévku ochutíme citronovou šťávou a posypeme sekaným koprem.