500 g hovězích kostí, 160 g hovězího masa, 100 g šunky, 100 g párků, 150 g vepřových ledvinek, 2 lžíce kaparů, 8 zelených oliv, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 g slané okurky, 50 g másla, ¼ citronu, 2 bobkové listy, celý pepř, sůl, 4 lžíce kysané smetany, zelená petrželka
Oprané maso a kosti vložíme do studené vody a vaříme do změknutí. Zvlášť doměkka uvaříme dobře očištěné, spařené a na jemné plátky nakrájené ledvinky. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. Přidáme šunku, oloupané okurky (oboje nakrájené na nudličky), párky nakrájené na plátky, kapary, olivy, bobkový list, pepř, sůl a vše zalijeme přecezeným hovězím vývarem z masa a asi 5 minut povařme. Před odstavením přidáme vařené maso nakrájené a kostičky, hotové ledvinky, plátky citronu a sekanou zelenou petrželku. Smetanu podáváme zvlášť.
Poznámka: místo ledvinek můžeme použít vařený jazyk a místo petrželky sekaný kopr.