4 brambory, několik šalvějových lístků, hrst očištěného špenátu, 2 lžíce másla, 1 snítka petržele, 1 cibule, 1 pórek, 1 lžíce mouky, 1 bobkový list, mletý pepř, sůl, 2 natvrdo vařená vejce, 1,5 litru vývaru
Špenát opereme, uvaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a prolisujeme přes síto. Šalvěj propláchneme a větší kousky drobně nasekáme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a v polévkovém hrnci na másle osmahneme. Zaprášíme moukou a ještě 1 až 2 minuty osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kousky nakrájený pórek, osolíme a vaříme 15 minut. Vložíme prolisovaný špenát, šalvějové lístky, bobkový list a povaříme dalších 15 minut. Vařená vejce rozpůlíme, po půlkách vložíme do talířků a zalijeme hotovou polévkou.