„Zakrytyje butěrbroty“ jsou další variantou obložených chlebíčků ruské kuchyně. K jejich přípravě se používá povětšině bílý chléb. Jeden chlebíček se skládá ze dvou plátků asi ½ cm silných a 5 cm širokých. Prvý plátek se potře máslem, poklade připravenou, na tenké plátky nakrájenou surovinou a přiklopí plátkem druhým. Složený chléb se pak rozkrájí na menší kousky o velikosti asi 3 – 4 cm. Máslo, kterým se chlebíčky potírají, se může smíchat s některou vhodnou přísadou. Tak například na šunkové nebo salámové chlebíčky se máslo smíchá s hořčicí, pod játrový salám se máslo míchá se strouhaným sýrem, pod jesetera máslo s křenem; s „jižní omáčkou“ se máslo smíchá pod pečené maso a uzený jazyk, pod lososa, pod kaviár a pod sýr se použije máslo bez jakýchkoliv přísad.