Rybí salát s rajčaty

300 g rybího filé, 4 celé pepře, 1 bobkový list, 1 cibule, sůl, 400 g ve slupce vařených brambor, 1 zelená okurka, 2 rajčata, 50 g nakládaných hub v octě, 1 hlávkový salát, 100 g majonézy, 3 lžíce octa, špetka cukru, 1 cibule zelenačka nebo petrželka

    Rybí filé dáme do menšího množství vody (jen co by bylo ponořené), přidáme 2 lžíce octa, bobkový list, pepř, na hrubé plátky nakrájenou cibuli, trošku soli a vaříme asi 10 – 15 minut. Vařené filé odstavíme z ohně a necháme ve vývaru vychladnout. Do salátové mísy dáme na malé kostičky nakrájené oloupané brambory, které osolíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zelenou okurku a na nudličky nakrájený salát. Vychladlé filé opatrně vyjmeme z vývaru, necháme okapat, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Majonézu okyselíme podle chuti zbylým octem, přidáme špetku cukru a zlehka smícháme s ostatními surovinami. Salát dáme na mísu a ozdobíme krájenou cibulí nebo petrželovou natí.