300 g rybího filé, 1 bobkový list, 4 celé pepře, 1 cibule, sůl, 400 g ve slupce vařených brambor, 5 kyselých okurek, 100 g majonézy, 100 g strouhaného křenu, 2 lžíce octa, špetka cukru, 1 cibule zelenačka nebo petrželová nať
Rybí filé uvaříme s bobkovým listem, pepřem, hrubě nakrájenou cibulí, 1 lžící octa a troškou soli v menším množství vody a necháme vychladnout. Vychladlé filé vybereme z vývaru, necháme okapat, nakrájíme a kostičky a vložíme do mísy. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené okurky. V misce promícháme strouhaný křen s majonézou, přidáme špetku cukru, popřípadě rozředíme troškou vody z okurek a opatrně smícháme s ostatními surovinami. Salát upravíme na mísu a ozdobíme hrubě krájenou cibulí zelenačkou nebo petrželovou natí.