Studené pokrmy a výrobky studené kuchyně

 

  V předkrmech ruské kuchyně jsou zahrnuty i všechny studené pokrmy, které slouží k přípravě již zmíněného „ruského stolu“, a proto tato stať zaujímá v každé ruské kuchařce podstatnou část.
  Kromě kaviáru, který ruské kuchyni vévodí, patří sem obložené chlebíčky, všechny druhy studených salátů, ať již ze syrové nebo vařené zeleniny, z luštěnin, z vařených mas a uzenin, dále pak saláty ovocné, omáčky a samozřejmě i studené rybí, masité a zeleninové pokrmy a huspeniny.

Obložené chlebíčky

Chlebíčky z osmaženého chleba

Složené chlebíčky

  Saláty a omáčky Saláty a omáčky

Hlávkový salát

Salát ze slaných okurek s cibulí

Salát z rajčat a okurek

Salát z rajčat a jablek

Salát ze syrové zeleniny

Salát ze zelných okurek se smetanou

Ředkvičkový salát se smetanou

Salát „jarní“

Salát z květáku, rajčat a zelniny

Salát „letní“

Bramborový salát

Bramborový salát s houbami

Fazolový salát

Salát z červeného zelí

Salát z kysaného zelí

Ovocný salát

Salát z krabů

Rybí salát s křenem

Rybí salát s rajčaty

Masový salát

Velkoměstský salát

Zeleninový salát

Rybí vinegret

Salát z ovoce a zeleniny 

Lilky dušené s rajčaty

Rajčata plněná vejci a cibulí

Rajčata plněná masovým salátem

Paprika plněná zeleninou – marinovaná

Houbový kaviár

Fazole v oleji

Kaviár z lilků