Studené pokrmy a výrobky studené kuchyně
V předkrmech ruské kuchyně jsou zahrnuty i všechny studené pokrmy, které slouží k přípravě již zmíněného „ruského stolu“, a proto tato stať zaujímá v každé ruské kuchařce podstatnou část.
Kromě kaviáru, který ruské kuchyni vévodí, patří sem obložené chlebíčky, všechny druhy studených salátů, ať již ze syrové nebo vařené zeleniny, z luštěnin, z vařených mas a uzenin, dále pak saláty ovocné, omáčky a samozřejmě i studené rybí, masité a zeleninové pokrmy a huspeniny.
Obložené chlebíčky
Saláty a omáčky Saláty a omáčky
Salát ze slaných okurek s cibulí
Salát ze zelných okurek se smetanou
Salát z květáku, rajčat a zelniny
Rajčata plněná masovým salátem
Paprika plněná zeleninou – marinovaná