600 g vařené, pečené nebo dušené ryby, 300 g dušeného zelí, 2 kyselé okurky, 1 lžíce kaparů, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 40 g strouhaného sýra, 10 zelených oliv, ½ citronu, 40 g másla, 1 lžíce sekané zelené petrželky, ½ l rybího vývaru
Okurky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do kastrolu, přidáme kapary, drobně nakrájenou cibuli, 2 lžíce rajčatového protlaku, zalijeme rybím vývarem, zakryjeme poklicí a 10 minut podusíme. Do máslem vymazané, ohnivzdorné misky dáme vrstvu dušeného zelí (polovinu dávky), na zelí dáme rybu nakrájenou na kousky o váze asi 30 g, přelijeme připravenou omáčkou a pokryjeme další vrstvou zelí. Povrch zelí uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a zapékáme 10 – 15 minut v horké troubě. Hotový pokrm posypeme sekanou zelenou petrželkou, ozdobíme olivami a na plátky nakrájeným citronem.