1 kg kapra, 100 g oleje, 30 g hladké mouky, 400 g cibulek, 30 g másla, 1 lžíce octa, 20 g cukru, 3 hřebíčky, 3 nová koření a 3 celé pepře, 2 bobkové listy, 1 malá feferonka, nebo špetka ostrého koření (chilli, cayenský pepř), sůl, zelená petrželka
Vykuchaného, omytého kapra nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením, obalíme v mouce a po obou stranách na oleji opečeme. Cibuli nakrájíme na kolečka – polovinu z nich osmažíme na vypečeném oleji, do kterého jsme přidali máslo. Pak přidáme další koření a feferonku (malá, pálivá paprička), cukr, ocet a druhou polovinu porce kapra a ještě dusíme. Hotové posypeme sekanou zelenou petrželkou. Podáváme s opečenými brambory.