600 g očištěného jesetera, 200 g očištěných žampionů, 0,1 l bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 0,2 – 0,3 l rybího vývaru nebo vody
Na porce nakrájenou rybu dáme do mělkého kastrolu a mezi jednotlivé porce vložíme na plátky nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým přírodním vínem a vývarem z ryb, zakryjeme poklicí a dusíme 15 – 20 minut. potom rybu a žampiony z kastrolu opatrně vybereme a šťávu z poloviny vydusíme. Mouku smícháme se lžící másla, přidáme do šťávy a za stálého míchání 3 – 4 minuty provaříme. Omáčku stáhneme z ohně, přimícháme zbylé máslo, podle chuti osolíme a protřeme sítkem. Rybu dáme na teplou mísu, pokryjeme dušenými žampiony a přelijeme horkou omáčkou.