Ryby v marinádě

        Marináda:
1 petržel, 2 cibule, 2 mrkve, 3 lžíce oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 bobkový list, 4 černé pepře, 1 hřebíček, kousek celé skořice, 2 lžíce octa, troška vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř

    V marinádě můžeme připravovat téměř každou rybu. Menší ryby marinujeme po očištění v celku, větší nakrájíme na porce nebo na menší kousky.
    Připravenou očištěnou rybu osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji do zlatova. Opečenou rybu necháme vychladnout, dáme do hlubší mísy a zalijeme marinádou.



    Očištěnou petržel, cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. Potom přidáme rajčatový protlak, bobkový list, celý pepř, hřebíček, kousek celé skořice a dalších 15 minut dusíme na mírném ohni. Pak přidáme ocet, pepř, sůl, cukr, dobře promícháme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladnout marinádou přelijeme připravenou rybu.