Kaviár s vejci

4 natvrdo vařená vejce, 80 g kaviáru, šťáva z ½ citronu, 1 malá zelená okurka, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce aspiku, sůl, mletý pepř

    Okurku dobře opereme, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na plochou mísu z oloupaných vajec seřízneme na širším konci plátek bílku až ke žloutku, žloutek opatrně vyjmeme, nastrouháme a dáme stranou.     Vyprázdněné bílky naplníme kaviárem, pokapeme citronovou šťávou, přiklopíme skrojeným bílkem a dáme na připravené plátky okurek. Nastrouhané žloutky smícháme s majonézou, osolíme, opepříme, zakapeme zbytkem citronové šťávy, přidáme rozpuštěný (vlažný) aspik a touto směsí přelijeme připravená vejce.