Důležitou roli v ruské studené kuchyni hrají rybí konzervy, kterých, jak již bylo řečeno, je nepřehledná řada. Většina těchto konzerv je určena k přímé spotřebě, avšak přesto jsou některé druhy, které lze ještě dále upravovat nebo alespoň vhodně ozdobit.
Před podáváním vyjmeme rybu opatrně z konzervy, a to tak, abychom jednotlivé kousky příliš nepolámali. Upravíme je na mísu a vkusně ozdobíme barevnou zeleninou, například rajčaty, zelenými okurkami, pórkem, hlávkovým salátem nebo natvrdo vařenými vejci a podobně.
Kaviár
Kaviár s vejci
Olejovky
Ryba v rajčatové šťávě
Kilky
Šproty
Slaneček obložený
Sekaný slaneček
Ryby v rosolu
Candát v rosolu
Sterleď v rosolu
Ryby v marinádě
Ryba s majonézou
Krabi se smetanou