Rybí pokrmy a předkrmy

 

    Důležitou roli v ruské studené kuchyni hrají rybí konzervy, kterých, jak již bylo řečeno, je nepřehledná řada. Většina těchto konzerv je určena k přímé spotřebě, avšak přesto jsou některé druhy, které lze ještě dále upravovat nebo alespoň vhodně ozdobit.
    Před podáváním vyjmeme rybu opatrně z konzervy, a to tak, abychom jednotlivé kousky příliš nepolámali. Upravíme je na mísu a vkusně ozdobíme barevnou zeleninou, například rajčaty, zelenými okurkami, pórkem, hlávkovým salátem nebo natvrdo vařenými vejci a podobně.

Kaviár

Kaviár s vejci

Olejovky

Ryba v rajčatové šťávě

Kilky

Šproty

Slaneček obložený

Sekaný slaneček

Ryby v rosolu

Candát v rosolu

Sterleď v rosolu

Ryby v marinádě

Ryba s majonézou

Krabi se smetanou