Palačinky s tvarohem

    350 g hrubé mouky, 500 g tvarohu, 0,2 l šlehačky, 120 g cukru, ¼ l mléka, 2 vejce, 2 lžíce oleje, sůl, trošku strouhané citronové kůry, 2 lžíce rozinek

    Z jednoho vejce, 1 lžíce cukru, mouky, soli a mléka připravíme řídké palačinkové těsto a na rozpálené vymaštěné pánvi upečeme po jedné straně tenké palačinky. Tvaroh protřeme sítem do mísy, přidáme 1 žloutek, cukr, sůl, citronovou kůru, 1 lžíci oleje, oprané rozinky a dobře promícháme. Na osmaženou stranu každé palačinky dáme 1 lžičku tvarohové hmoty a palačinku složíme jako obálku. Aby se palačinky během smažení neotevřely, potřeme poslední cíp rozšlehaným bílkem. Palačinky pak osmažíme po obou stranách do zlatova na oleji, upravíme na nahřátou mísu, pocukrujeme a podáváme se šlehačkou.