Zelný list plněný zeleninou

800 g hlávkového zelí, 3 mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 1 celer, 2 rajčata, ¼ l smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 60 g másla, sůl, pepř, 1 lžíce sekané zelené petrželky

    Hlávkové zelí zbavíme košťálu a vložíme na 10 – 20 minut do vroucí vody. Pak zelí vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na listy. Listy rozložíme na stůl a naklepeme nebo seřízneme silná žebra listů. Očistíme další zeleninu, a krájíme na nudličky a osmahneme na másle. Pak přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata a asi 5 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme drobně nasekanou petrželku a dobře promícháme. Směs necháme prochladnout, rozdělíme na připravené zelné listy a svineme jako závitky. Závitky ovážeme nití a osmahneme na másle. Závitky pak rozvážeme, vložíme těsně vedle sebe do mělkého kastrolu, zalijeme smetanou smíchanou s rajčatovým protlakem, zakryjeme poklicí a dusíme 30 – 40 minut v mírně vyhřáté troubě. Během dušení poléváme závitky vlastní šťávou.