Paprika plněná rýží

4 větší papriky, 100 g rýže, 50 g slaniny, 30 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 30 g cibulky zelenačky, 0,2 l vývaru z masa, pepř, sůl petrželka nebo kopr, 0,3 l rajčatové omáčky

    Papriky omyjeme, seřízneme vrchní část se stopkou a vybereme jaderník. Rýži uvaříme ve větším množství osolené vody do poloměkka, scedíme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, strouhaný sýr, drobně nakrájenou cibulku a dochutíme solí a pepřem. Touro směsí plníme připravené papriky, opečeme slabě na másle, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 15 – 20 minut pak přidáme rajčatovou omáčku a ještě asi 10 minut dusíme. Podáváme sypané sekanou petrželkou nebo koprem.