Ruská kuchyně
Menu Vyhledávání
Úvod > Pokrmy z brambor, zeleniny a hub

Pokrmy z brambor, zeleniny a hub

 


Brambory v mléce

Zelné karbanátky

Dušené lilky na smetaně

Smažené lilky s cibulí

Zelný list plněný zeleninou

Hříbky na smetaně

Rajčata plněná houbami

Paprika plněná rýží

Špenát po gruzínsku

 

  • Úvod
  • Ukaž mi svůj stůl a řeknu ti, v jaké zemi žiješ
  • Jaká vlastně ruská kuchyně je?
  • U ruského stolu
  • Aneb co skrývá ruská kuchařka v originále a menu zvodu veřejného stravování současnosti
  • Typické znaky ruské kuchyně
  • Na začátek doporučujeme
    • Šči da kaša – pišča naša
  • Potravinářský průmysl
  • Stolování
  • Míry a váhy
  • Dávky potravin a doba podávání pokrmů
  • Studené pokrmy a výrobky studené kuchyně
    • Obložené chlebíčky
    • Chlebíčky z osmaženého chleba
    • Složené chlebíčky
    • Saláty a omáčky
      • Hlávkový salát
      • Salát ze slaných okurek s cibulí
      • Salát z rajčat a okurek
      • Salát z rajčat a jablek
      • Salát ze syrové zeleniny
      • Salát ze zelných okurek se smetanou
      • Ředkvičkový salát se smetanou
      • Salát „jarní“
      • Salát z květáku, rajčat a zelniny
      • Salát „letní“
      • Bramborový salát
      • Bramborový salát s houbami
      • Fazolový salát
      • Salát z červeného zelí
      • Salát z kysaného zelí
      • Ovocný salát
      • Salát z krabů
      • Rybí salát s křenem
      • Rybí salát s rajčaty
      • Masový salát
      • Velkoměstský salát
      • Zeleninový salát
      • Rybí vinegret
      • Salát z ovoce a zeleniny
      • Lilky dušené s rajčaty
      • Rajčata plněná vejci a cibulí
      • Rajčata plněná masovým salátem
      • Paprika plněná zeleninou – marinovaná
      • Houbový kaviár
      • Fazole v oleji
      • Kaviár z lilků
  • Rybí pokrmy a předkrmy
    • Kaviár
    • Kaviár s vejci
    • Olejovky
    • Ryba v rajčatové šťávě
    • Kilky
    • Šproty
    • Slaneček obložený
    • Sekaný slaneček
    • Ryby v rosolu
    • Candát v rosolu
    • Sterleď v rosolu
    • Ryby v marinádě
    • Ryba s majonézou
    • Krabi se smetanou
  • Masité studené pokrmy
    • Játrová paštika
    • Jazyk v rosolu
    • Selátko v aspiku
  • Vývary a polévky
    • Houbový vývar
    • Krémové polévky
    • Moskevský boršč
    • Ukrajinský boršč
    • Sibiřský boršč
    • Šči z bílého zelí
    • Šči zelené
    • Domácí rosolník
    • Domácí nudlová polévka
    • Polévka s masovými taštičkami
    • Rybí soljanka
    • Soljanka po ukrajinsku
    • Soljanka masová národní
    • Rybí bujón – ucha
    • Ucha rybářská
  • Studené polévky z chlebovského kvasu
    • Chlebový kvas
    • Rybí studená polévka
    • Okroška zeleninová
    • Okroška masová
    • Rajčatová polévka s rýží
  • Teplé předkrmy
    • Foršmak
  • Pokrmy z brambor, zeleniny a hub
    • Brambory v mléce
    • Zelné karbanátky
    • Dušené lilky na smetaně
    • Smažené lilky s cibulí
    • Zelný list plněný zeleninou
    • Hříbky na smetaně
    • Rajčata plněná houbami
    • Paprika plněná rýží
    • Špenát po gruzínsku
  • Pokrmy z obilovin, luštěnin, těstovin a mouky
    • Sypká kaše
    • Lepkavá kaše
    • Řídká kaše
    • Řídká kaše s máslem a cukrem
    • Pokrmy z luštěnin
    • Luštěniny v omáčce
    • Luštěniny zapékané se zelím
    • Těstoviny s houbami a šunkou
    • Tvarohové taštičky
    • Palačinky s tvarohem
    • Tvarohové vdolečky se smetanou
    • Syrníky
    • Ukrajinské halušky
    • Sýrová omeleta
  • Ryby
    • Vařená ryba v pergamenovém papíru
    • Ryby dušené
    • Dušený jeseter
    • Ryba po ruském způsobu
    • Ryby pečené a smažené
    • Pečený jeseter s kapary
    • Ryba smažená
    • Ryba smažená v těstíčku
    • Ryba zapékaná
    • Rybí soljanka na pánvi
    • Kapr dušený s cibulí po ukrajinsku
    • Krab zapečený
  • Maso
    • Masa vařená
    • Hovězí maso vařené s křenovou omáčkou
    • Dušené maso
    • Dušené hovězí maso s makarony
    • Hovězí závitky
    • Telecí závitky
    • Plněný zelný list
    • Gruzínská roštěná
    • Beef stroganov
    • Vesnický biftek
    • Šašlík ze svíčkové
    • Gruzínský telecí řízek
    • Telecí filé orlov
    • Vepřové žebírko s vinnými hrozny
    • Vepřové žebírko na žampionech
    • Telecí játra stroganov
    • Karský šašlík
    • Skopová žebírka ararat
    • Arménské masové knedlíčky
    • Gruzínské skopové klobásky
    • Sekané kotlety, biftečky
    • Plněné karbanátky
    • Azu
    • Podžárka z vepřového masa s jablky
    • Vepřová kýta s moskevským zelím
    • Plov
    • Telecí hrudí nadívané po moskevsku
  • Drůbež
    • Podžárské karbanátky
    • Čachašbili z kuřat
    • Kuře tabako
    • Kyjevský kotlet
    • Kachna pečená s jablky
    • Slepice po arménsku
  • Pirožky – náplně
    • Náplň z hovězího masa
    • Játrová náplň
    • Náplň z ryb
  • Omáčky
    • Tkemali
    • Stolní hořčice
    • Majonéza
    • Majonézová omáčka se smetanou
    • Majonéza s okurčičkami
    • Majonéza s aspikem
    • Zelená omáčka
    • Jižní omáčka
    • Křenová omáčka – octový křen
    • Smetanová omáčka s křenem
    • Smetanová omáčka k zeleninovým a ovocným salátům
    • Vinegret
    • Salátový dresink z octa a oleje
    • Omáčky k rybám
      • Bílá omáčka k dušeným rybám
      • Rajčatová omáčka k vařeným a dušeným rybám
    • Omáčky k masitým pokrmům
      • Červená omáčka
      • Rajčatová omáčka
      • Mléčná omáčka
      • Smetanová omáčka
  • Sladké pokrmy
    • Jahodový rosol
    • Mléčný rosol
    • Pěna z jablek
    • Medová pěna
    • Jablka plněná zmrzlinou
  • Studené a teplé nápoje
    • Čaj
    • Horký čaj
    • Studený čaj
    • Minerální vody
    • Sladké šumivé nápoje
    • Kvas z upraženého chleba
  • Alkoholické nápoje míšené
    • Krjušony
      • Šampaňský krjušon
      • Krjušon muškátový
      • Krjušon „fantazie“
  • Vína
    • Stolní vína
    • Polosladká vína
    • Dezertní vína
  • Vinné destiláty
  • Vodka
  • O nás
  • Kontakt
  • Novinky
  • Fotogalerie
© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode
 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet