Omáčky

 

    Ruský potravinářský průmysl vyrábí velké množství studených pikantních omáček, které jsou používány k ochucení salátů nebo k okořenění rozličných výrobků studené kuchyně. Omáčky – sousy „Kubanskij“, „Ostryj“, „Ljubitelskij“ a „Tkemali“ si získali velkou oblibu a staly se prakticky nezbytným stolním kořením, používaným asi stejnou měrou, jako u nás kečup nebo hořčice.

Tkemali

Stolní hořčice

Majonéza

Majonézová omáčka se smetanou

Majonéza s okurčičkami

Majonéza s aspikem

Zelená omáčka

Jižní omáčka

Křenová omáčka – octový křen

Smetanová omáčka s křenem

Smetanová omáčka k zeleninovým a ovocným salátům

Vinegret

Salátový dresink z octa a oleje

Omáčky k rybám

Bílá omáčka k dušeným rybám

Rajčatová omáčka k vařeným a dušeným rybám

Omáčky k masitým pokrmům

Červená omáčka

Rajčatová omáčka

Mléčná omáčka

Smetanová omáčka