600 g vepřové kýty, 500 g hlávkového zelí, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 celé pepře, 1 bobkový list, 1 lžíce cukru, ocet, sůl, cibulka zelenačka
Vepřovou kýtu protkáme stroužky česneku, osolíme, přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibule a za stálého podlévání upečeme. Druhou polovinu nadrobno nakrájené cibule dozlatova na sádle osmažíme, přidáme rajčatový protlak, koření, na nudličky nakrájené zelí, zalijeme vodou a dusíme. Hotové ochutíme octem a cukrem, případně solí. Podáváme tak, že a rozložené zelí nakrájíme na slabší plátky pečené maso, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme nakrájenou cibulkou zelenačkou. Opečené nebo vařené brambory podáváme zvlášť.