600 g telecího masa (4 velké plátky), 2 cibule, 100 g střídky z bílé veky, 0,15 l mléka, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, sádlo, ¼ l vývaru, 1 lžíce rajčatového protlaku
Tenké řízky telecího masa dobře naklepeme. Střídku veky namočíme do mléka, po několika minutách ji vymačkáme, promícháme se solí, pepřem a jemně sekanou cibulí a na slabém ohni osmahneme na trošce oleje. Osmahnutou veku rozdělíme na připravené řízky, zavineme, převážeme nití, osolíme a po všech stranách opečeme na rozpáleném sádle. Zmírníme teplotu, podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zakryjeme dobře přiléhající poklicí a dusíme 40 minut až 50 minut.
Před podáváním odstraníme nitě, závitky upravíme na nahřátou mísu a přelijeme vlastní šťávou.