600 g telecího hrudí, 250 g telecího masa předního bez kostí, 50 g vařeného telecího nebo hovězího jazyka, 50 g slaniny, 3 lžíce mléka, 80 g másla, 400 g sterilovaných fazolek, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 0,1 l bílého vína, 1 lžička cukru, pepř, muškátový květ, sůl
Z telecího hrudí odstraníme kostičky. Po celé délce hrudí, počínaje tenkým koncem, uděláme opatrně větším nožem kapsu. Takto připravené maso uvnitř osolíme a naplníme směsí z umletého telecího masa, mléka, na kostičky nakrájeného jazyka a slaniny, ochucenou muškátovým květem, pepřem a solí. Hrudí ještě na povrchu osolíme, polijeme polovinou másla, trochu podlijeme vodou a dozlatova upečeme. Na zbývajícím másle zpěníme cibuli, přidáme rajčatový protlak, třený česnek, víno, okapané fazolky a dusíme 5 – 8 minut. hotové dochutíme pepře, cukrem a solí. Podáváme tak, že na fazolky položíme plátky pečeného hrudí (2 plátky na porci), přelijeme vypečenou šťávou z masa a jako přílohu podáváme smažené brambory nebo dušenou rýži.