Telecí filé orlov

    600 g telecí kýty, 40 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 300 g makaronů nebo špaget, 80 g šunky, 6 žampionů, 0,05 l smetany, 2 cibule, šálek vývaru, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, osolíme a necháme na mírném ohni ½ hodiny povařit. Omáčku stáhneme z ohně, necháme prochladnout a přimícháme smetanu. Mezitím uvaříme ve slané vodě makarony, scedíme je, propláchneme a necháme okapat, na troše máslo zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, krátce podusíme a dáme stranou. Z telecí kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme je a po obou stranách opečeme na oleji. Z omáčky odebereme menší část na přelitá a do zbylého množství přidáme na nudličky nakrájenou šunku, vařené makarony a dušené žampiony. Makarony zamícháme, dáme na mísu (z varného skla), navrch položíme řízky, přelijeme je připravenou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě zapečeme.