300 g telecího masa, 800 g bílého zelí, 100 g rýže, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce šlehačky, 50 g másla, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekaného kopru
Uvařenou rýži necháme vychladnout, smícháme s mletým masem, přidáme drobně nakrájenou a na trošce másla osmahnutou cibuli, sůl, pepř a dobře promícháme. Velké zelné listy povaříme asi 5 minut ve vroucí vodě, necháme okapat a vychladnout a rozložíme na prkénko. Silná žebra listů opatrně naklepeme a polévkovou lžící rozdělíme na listy připravenou náplň. Listy zavineme jako závitky, na pánvi na rozpáleném másle krátce osmahneme a dáme těsně vedle sebe do mělkého kastrolu. Na zbylém másle v pánvi osmahneme mouku, přidáme rajčatový protlak a šlehačku, krátce povaříme a přelijeme na zelné listy. Ložíme nezakryté do horké trouby a zapékáme 20 – 30 minut. před podáváním posypeme drobně sekaným koprem.