Karský šašlík

    400 g vykostěného skopového hřbetu, 200 g skopových ledvinek, 5 lžic oleje, 4 cibule, 1 citron, kousek cibulové natě, 5 rajčat, sůl, letý pepř, „Jižní“ omáčka

    Skopové maso nakrájíme na kousky (3 – 4 na osobu), ledvinky odblaníme, rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část a spaříme. Nakrájené maso a ledvinky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme nakrájenou cibuli a dobře promícháme. Maso uložíme do kameninové nádoby a necháme 3 – 4 hodiny a v chladu marinovat. Maso pak napícháme střídavě s ledvinkami na jehly, potřeme olejem a opečeme po všech stranách na dřevěném uhlí nebo na pánvi. Hotové šašlíky dáme na teplou mísu, ozdobíme zelenou cibulovou natí a na čtvrtky nakrájenými rajčaty. „Jižní“ omáčku podáváme zvlášť.