600 g hovězího masa (4 plátky), 2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 vejce, 40 g strouhanky, 1 lžíce drobně sekaného kopru, sůl, pepř, 40 g másla, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce světlé jíšky, 1 mrkev, kousek celeru, ½ petržele, 1 bobkový list, vývar
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a trošku opepříme. Umeleme 1 cibulku, smícháme s vejcem, sekaným koprem, strouhanou houskou a trošku soli a pepře. Směs rozdělíme na připravené plátky, zavineme a ovážeme nití. Závitky osmahneme na rozpáleném oleji, zalijeme vývarem, hodinu podusíme a vyjmeme z vývaru. Druhou cibuli, mrkev, celer a petržel drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme rajčatový protlak, vývar, ve kterém jsme závitky dusili a zahustíme světlou jíškou. Přidáme bobkový list, omáčku krátce povaříme a prolisujeme na připravené závitky. Závitky v omáčce dusíme dalších 30 – 35 minut. podáváme s pohankovou nebo bramborovou kaší.