Gruzínský telecí řízek

    600 g telecí kýty, 200 g vařeného uzeného bůčku, 40 g másla, 5 lžic oleje, 400 g vařených brambor, 4 vejce, 3 rajčata, sůl, pepř, 1 lžíce sekané zelené petrželky

    Z telecí kýty nakrájíme 4 tenké řízky, naklepeme je, osolíme, na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme, přidáme máslo a necháme na teple. Na další pánvi zpěníme na troše oleje drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na plátky nakrájené vařené brambory, osolíme, opepříme a opečeme. Zalijeme rozšlehanými vejci, necháme srazit, posypeme sekanou petrželkou a dáme a teplou mísu. Na brambory položíme připravené řízky, přelijeme je vlastní šťávou a ozdobíme oloupanými, rozpůlenými rajčaty.