600 g svíčkové, 4 lžíce oleje, 30 g cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, ½ kyselé okurky, 5 zelených oliv, 0,05 l přírodního červeného vína, 3 lžíce „Tkemali“ omáčky, sůl, pepř, 1 lžíce drobně sekaného kopru
Z odblaněné svíčkové nakrájíme přes vlákno 4 stejné řezy. Porce naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji prudce po obou stranách opečeme a vyjmeme na nahřátou mísu. Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, vypeckované olivy a na kostičky nakrájenou okurku. Po chvilce zalijeme červeným vínem a “Tkemali“ omáčkou, dobře promícháme a krátce podusíme. Omáčkou přelijeme připravené řezy a posypeme drobně sekaným koprem.