600 g svíčkové nebo hovězího zadního, 2 lžíce másla, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 200 g rajčat, 3 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 150 g nakládaných kyselých okurek, 400 g brambor, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, zelená petrželka nebo kopr
Maso odblaníme, nakrájíme jako na beef-Stroganov a prudce po obou stranách opečeme na sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme a opékáme do vysmahnutí. Pak zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Před dohotovením masa přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, třený česnek, pepř, na nudličky nakrájené oloupané okurky a rajčatový protlak nebo na čtvrtky nakrájená, oloupaná rajčata, která však přidáváme těsně před dohotoveném, tj. 10 – 15 minut podáváme sypané zelenou petrželkou nebo koprem.