Kyjevský kotlet

    Vykostěná prsíčka ze dvou kuřat, 100 g másla, 4 žampiony, 1 lžíce mouky, 1 vejce, 1 citron, sůl, cayenský pepř, olej na smažení

    Kuřecí prsíčka rozdělíme na čtyři dílky a každý naplocho rozřízneme, abychom dostali čtyři velké řízky. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme a na každý položíme jako prst silný váleček másla a očištěný, jemně nasekaný žampion. Řízky zavineme, popřípadě spíchneme párátkem a uložíme v chladu. Před smažením je obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance a smažím do zlatova ve větším množství rozpáleného oleje. Usmažené kyjevské kotlety dáme na nahřátou mísu, ostrým nožem do nich uděláme podélný řez, aby máslo při nakrojení nevystříkalo a obložíme je na dílky nakrájeným citronem.